Αποξηραμένα σύκα

 

Η συκιά (Ficus carica) γνωστή απ΄ τους αρχαίους χρόνους και την σημασία που έδιναν οι Αθηναίοι για τους καρπούς της. ανήκει στην οικογένεια των Μορεοειδών (Moraceae).Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές με τα σύκα Κύμης όμως να κρατάτε το πάνω χέρι και διόλου τυχαία να χαρακτηρίζονται ως Π.Ο.Π. .Τα τελευταία έτη και παρά μια μακρά περίοδο κάμψης, τα αποξηραμένα σύκα κερδίζουν ξανά τον χώρο τους στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά, κερδίζοντας συνεχώς νέους φίλους.
Στο βιοαγροκτημα μας καλλιεργούνται περί τα 1100 δέντρα ποικιλίας Κύμης με σκοπό την επεξεργασία του καρπού και παράγωγη των ξακουστών αποξηραμένων σύκων Κύμης.
Στο εργαστήριο γίνεται η πιο δύσκολη και κρίσιμη δουλειά, εκεί που τα νωπά σύκα ανοίγονται και τοποθετούνται ανά μέγεθος στα τελάρα και στέλνονται για ξήρανση.
Στα Β. Ε. δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα του τελικού προϊόντος και για αυτό τον λόγο η ξήρανση των συκών (με παραδοσιακό τρόπο και την βοήθεια του ήλιου) γίνεται σε ειδική λιάστρα χωρητικότητας 200 τελάρων σε πληρότητα 100% εξ΄ ολοκλήρου κλειστή με σήτα για την προστασία των καρπών από τα ανεπιθύμητα και επικίνδυνα έντομα.
Αφού τα σύκα επιστρέψουν στο εργαστήριο γίνεται η διαδικασία του ταιριάσματος και εν συνεχεία η απεντόμωση και τέλος η συσκευασία.

Τα σύκα μας κυκλοφορούν σε συσκευασίες των:
Α) 180gr-230gr
Β)240gr-270gr
Γ)280gr-320gr
Δ)340gr<