Προφίλ

 

Τα Βιοαγροκτήματα Ευβοίας Μ. Ε.Π.Ε. ιδρύονται το 2009 από τον Κορωναίο Π. Χαράλαμπο, ένα νέο τότε φοιτητή του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας με καταγωγή απ΄ την Κύμη Ευβοίας, μεγαλωμένος όμως στην απρόσωπη Αθήνα.

Λίγο η ανάγκη για επιστροφή στην φύση και τον τόπο καταγωγής, η μεγάλη αγωνία για επαγγελματική αποκατάσταση, οι μυρωδιές από την συκιά στον κήπο του σπιτιού στο χωριό και οι εικόνες της γιαγιάς Ζαχαρούλας να αποξεραίνει τα σύκα για τον χειμώνα που ήταν μπροστά, φύτευαν τον σπόρο της δημιουργίας των Β. Ε. στον νεαρό φοιτητή.

Τα Β. E. ακλουθώντας την τάση που δημιουργεί η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο καλλιέργειας από αυτή της συμβατικής στην βιολογική, από την πρώτη στιγμή πιστά στην φιλοσοφία και τους κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας και πλήρως ενταγμένα σε αυτούς από το 20010, παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Το βιοαγρόκτημά μας εκτείνεται σε 80 στρ. στις Συκιές Αχλαδερής του νεοσύστατου δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην κεντρική Εύβοια με βασική καλλιέργεια αυτή της συκιάς και προϊόν το χαρακτηρισμένο ως Π.Ο.Π. αποξηραμένο σύκο Κύμης, την καλλιέργεια της ελιάς και προσεχώς την καλλιέργεια νωπών λαχανικών.